Fren Onarımı

Fren Onarımı

Fren sisteminin bakım ve onarım aşaması ana parçaların ve fren balatalarının kontrol edilmesi ile başlamaktadır.

Araçtaki bulgular ve değerlendirme sonuçları araç sahibi ile paylaşılmaktadır. Üretici teknik özelliklerine göre sistem performansına etki eden sorunlar belirlenerek araç ayrıntılı bir şekilde onarım aşamasına sokulmaktadır.

Fren sisteminin bakımı neden önemlidir; fren sistemi araçtaki güvenliği sağlayan en önemli bölümdür. Güvenliğin sağlanması ve kaza oranların düşürülmesi adına fren bakımlarının belirlenen periyotlarda yapılması gerekir. Araçta bulunan fren sistemi ve parçaları her 10.000 ile 15.000 kilometrede bir kontrol edilmelidir. Bu kilometreyi dolduramayan araç sahipleri de yılda bir defa da olsa aracı kontrol ettirmelidir. Bunun yanında aracı sürekli kullanan, uzun yola çıkan veya yük taşıyan araçlar, fren bakımlarının daha sık yaptırmalıdır. 

Fren Sistemi Ne Sıklıkla Kontrol Edilmelidir?

Fren Balataları
Fren sistemi içerisinde çalışan pek çok parça vardır. Bu parçalar arasında  en hızlı aşınan parça fren balatalarıdır. Fren balataları, konu ile ilgili tasarlanmış olan ölçüm cihazları ile kontrol edilmektedir. Fren balataları, 30.000 kilometrede değiştirilmelidir. Özellikle fazla kilometre yapan araçlar bu bakımı atlamamalıdır. 
Fren Diskleri
Fren sisteminin yükünü çeken diğer bir bölüm de fren diskleridir. Fren diskleri, 30.000 kilometre de bir değiştirilmelidir. Ancak değişim sürelerinin kullanım sıklığı ile doğru orantılı olduğu unutulmamalıdır. 
Fren Pabuç Sistemi
Fren pabuçları, 25 ila 30.000 kilometre arasında tozu alınarak temizlenmelidir. Gereken durumlarda parça değişimi yapılmalıdır. 
Fren Hidrolik Yağı
Üretici firmalar hidrolik yağın 2 yılda bir veya araç 40.000 kilometreye ulaştığında tamamen değiştirmeyi uygun bulmaktadır. Fren hidrolik yağının kontrol aşaması gerekli ölçüm aletleri ile yapılmaktadır. 
Belirlenen kilometrelerde kontrol veya değişim yapılmayan parçalar, bir süre sonra fren sisteminin genelinde bir zarara yol açarak sistemi bozmaktadır. Zamanında yapılmayan bakımlar ileri de daha masraflı bakım maliyetlerin oluşmasına ve sistemin kullanılamayacak derecede hasar almasına yol açmaktadır. Bu anlamda her araç sahibi, üretici firmaların belirlemiş olduğu kilometrelerde veya yılda bir defa fren sistemlerine bakım hizmeti alarak aracın güvenliğini sağlamalıdır. 

Bursa oto fren servisimizde işlemlerimiz ana parçaların kontrol edilmesi ile başlamaktadır. Osmangazi fren onarım birimimizde güvenliğiniz için çalışmaktayız. Oto Servisimizde orjinal yedek parçalar kullanılarak güvenliğiniz en üst düzeye çıkarılmaktadır.

Hizmet Verdiğimiz markalar ise şu şekilde sıralanabilir: Fiat, Peugeout, Toyota, Audi, Ford, Mercedes, Volkswagen, Bmw, Opel, Renault sayılabilir.

Oto Fren Bakımı Ve Onarımı

Aracın emniyet sistemlerinin en başında frenler gelir. Frenler iyi tutarsa aracınızı durdurmak ve kaza yapmasını önlemek çok daha kolay olur. Oto fren bakımı ve onarımı desteği ile çözümlere daha kolay ulaşabilirsiniz. Yol güvenliği ve emniyetli yolculuk noktasında aracınızın ihtiyaçlarının uzman servis ile karşılanması önemlidir. Bakım ve onarım çalışmaları burada pek çok sorunu çözer. Bursa oto fren desteğini arkanıza alıp aracınızın duruş mesafesini ve zamanını küçültme şansına sahip olabilirsiniz. Sağlam frenler ve bu sistemin gelişmiş inovasyonları can ve mal güvenliği açısından çok önemlidir.

Oto Fren Yedek Parça Değişim Hizmeti

Aracınızın frenleri ile ilgili tüm sorunları çözmek için hazırız. Oto fren yedek parça değişim hizmeti sunarken gerekli hallerde parça değişiminin ne kadar önemli olduğunu size rahatlıkla söyleyebiliriz. En zorlu yol koşullarında Bursa oto fren çözümleri size yardımcı olacaktır. Onarımı mümkün olmayan sistem ve parçalar servisimiz tarafından değiştirilir. Değişim için kullanılan kaliteli malzemeler aracınızın fren mesafesini olması gereken noktaya çekecektir.

İlgili Konular

Amortisör Değişimi

Amortisör Değişimi

Rehbere git

Yağ Pompası Arızası

Rehbere git
Yağ Pompası Arızası
MAF Sensörü Arızası

MAF Sensörü Arızası

Rehbere git

Triger kayışı bittiğini nasıl anlarız?

Triger kayışı nedir; diğer bir adı zamanlama kayışı olarak bilinen triger kayışı, motorun çalışmasını sağlayan en önemli parçalardan biridir. Triger kayışı, sadece motorun performansı değil güvenliği açısından da kritik bir noktadadır. ? Triger kayışı aracın önemli bölümlerinden biri ile eş güdümlü çalıştığı için bakımı oldukça önemlidir. Triger kayışı, krank milinden topladığı hareketi, egzantrik miline ileterek subapların kolay bir şekilde açılıp kapanmasını sağlamaktadır. Aracın kalbi motor gibi düşünüldüğünde triger kayışı damarları oluşturmaktadır. Motorun çalışması...

Rehbere git
Triger kayışı bittiğini nasıl anlarız?