1. Hidrolik fren sistemi
Hidrolik fren sistemi çalışma açısından basit bir mekanizmaya sahiptir. Fren pedalına basıldığı andan itibaren piston hareket ederek yağ basıncı ile mevcut kaliper sistemi kapanır. Kaliperlerin kapanması tekerlek diskleri ve fren balatlarının birbirine sürtünerek aracın yavaşlamasını sağlar.
2. ABS fren sistemi
ABS fren sistemi, Avrupa Birliği yasaları baz alınarak zorunlu hale getirilmiştir. Türkçe karşıtı kilitlenme olarak bilinen bu sistem, tekerleklerin kilitlenmesini önlemek amacıyla kullanılmaktadır. Bunun yanında bu sistem, aracın direksiyon hâkimiyetini sağlayarak kontrol gücünü artırmaktadır.
3. ASR fren sistemi
Antipatinaj sistemi olarak da tanımlanan ASR fren sistemi, aracın ani tepkilerinde yolculuk esnasında aracın patinaj yapmasının önüne geçmektedir.
4. ESP fren sistemi
ESP fren sistemi, elektronik stabilite programının kısaltılmış adıdır. Bu sistem aracın yolculuk esnasında savrulmasını önleyerek dengede kalmasını sağlamaktadır. Ancak bir araçta ABS ve ASR sistemi yoksa ESP sistemi de etkisiz halde kalmaktadır. Bu anlamda ESP sistemi, diğer fren sistemlerini tamamlayıcı bir sistem olarak çalışmaktadır.
5. EBD fren sistemi
Elektronik fren sistemi olarak bilinen EBD, ön ve arka frenlerdeki güç dağılımını yöneterek eşitlemektedir.
6. Motor freni
Motor freni, manyetik frenleme sistemi olarak tanımlanmaktadır. Aracın ani hızlarda yavaşlamasını sağlayan kuvveti oluşturmaktadır.
7. MSR sistemi
MSR sistemi, motor freni düzenlemeye yarayan sistemdir. Aracın kaygan yollarda zorlanma veya yoldan çıkma gibi durumların oluşmasını engellemektedir. Unutmayalım ki güvenliğiniz için, fren sistemleri kalitesi önem arzetmketedir.
8. BAS sistemi
Fren yolunu kısaltmak için çalışan BAS sistemi, araçtaki fren sistemlerine destek sağlamak ve olası acil durumlarda fren sisteminin toplu bir şekilde çalışmasını sağlamaktadır.
Araçta yer alan her fren sistemi bireysel olarak değerlendirilse de sistemler toplu olarak çalışmaktadır.