Fren İnovasyonları

Fren İnovasyonları

İnovasyon; bir duruma veya sisteme değer katma veya yenilik katma anlamına gelmektedir.

Fren inovasyonları; günümüzde teknolojinin gelişmesi ile birlikte sistemlerde yenilikler meydana gelmektedir. Araçların yenilenmesi sistemlerinde yenilenmesine neden olmaktadır. Bu yenilenmeden nasibini alan bir bölümde fren sistemidir. Günümüzde fren inovasyonları sayesinde pek çok araç güvenli bir şekilde trafiğe çıkarak kaza oranlarının düşmesine katkı sağlamaktadır. Fren sistemlerinin günden güne yenilenmesi ve değer kazanması araçların güvenliğini oldukça artırmıştır. Araçtaki bu güvenliği arttıran sistemlerin nasıl çalıştığı ve ne olduğu aşağıda ayrıntılı olarak verilmiştir. 

Fren Sistemleri Nelerdir?

Fren sistemi, pek çok parçanın bir araya gelmesiyle oluşmaktadır. Fren sistemini oluşturan bu parçaların yenilenmesi ve dayanıklı bir yapı kazanması günümüz teknolojileri ile sağlanmaktadır. Fren sisteminde çalışan bu parçalar;
1. Fren balataları
2. Fren diskleri
3. Fren pabuçları
4. Fren hidrolik yağı
Sistemin herhangi bir bölümünde meydana gelen diğer sistemlerinde etkilenmesine yol açmaktadır. Fren sistemlerinin tamamının etkilenmemesi adına, düzenli aralıklarla yetkili bir servisten onarım işlemi alınmalıdır. 

Fren onarım işlemlerinizde en son teknolojiler ile hizmetinizdeyiz.

Yenilenen Fren Çeşitleri

1. Hidrolik fren sistemi
Hidrolik fren sistemi binek araçlarda daha çok görülen bir fren sistemidir. Diğer sistemlere oranla tepkime süreleri daha kısadır. Ancak imalat ve maliyet açısından daha uygundur.
2. Havalı fren sistemi
Havayı mekanik enerjiye dönüştüren fren sistemidir. Bu sistem ağır ticari veya ağır vasıta gibi taşıt türlerinde kullanılmaktadır. 
3. ABS fren sistemi
Araçların yük taşıma veya zorlu yol koşullarında yaptıkları frenleme sırasında tekerleklerin kilitlenmesini önlemektedir.
4. ASR fren sistemi
Aracın biranda verdiği tepkilerde yolda kayma veya patinaj yapmasını engellemektedir.
5. ESP sistemi
ESP sistemi, ABS ve ASR sistemi ile ortaklaşa çalışan bir sistemdir.
6. BAS sistemi
Ani frenleme sırasında zaman kazandırmak ve düşük bir baskı da bile sistemin gerekli tepkiyi vermesini sağlamaktadır.
7. MSR sistemi
Aracın kaygan zeminlerde yoldan çıkmasını engelleyerek yol tutuş kabiliyetini artırmaktadır. 
8. EBD sistemi
Arka ve ön tekerlekler arasında kuvvet oluşturarak aracın dengesini korumaktadır.
9. EPB sistemi
Aracın düz ve rampalı yollarda sabit kalmasını sağlamaktadır.
Osmangazi fren inovasyonları noktamızda yenilikler ve yeni teknolojiler ile karşınıdayız. Uzmanlarımızdan randevu alabiirsiniz.

İlgili Konular

Triger kayışı bittiğini nasıl anlarız?

Triger kayışı bittiğini nasıl anlarız?

Triger kayışı nedir; diğer bir adı zamanlama kayışı olarak bilinen triger kayışı, motorun çalışmasını sağlayan en önemli parçalardan biridir. Triger kayışı, sadece motorun performansı değil güvenliği açısından da kritik bir noktadadır. ? Triger kayışı aracın önemli bölümlerinden biri ile eş güdümlü çalıştığı için bakımı oldukça önemlidir. Triger kayışı, krank milinden topladığı hareketi, egzantrik miline ileterek subapların kolay bir şekilde açılıp kapanmasını sağlamaktadır. Aracın kalbi motor gibi düşünüldüğünde triger kayışı damarları oluşturmaktadır. Motorun çalışması...

Rehbere git

Yağ Pompası Arızası

Rehbere git
Yağ Pompası Arızası
Klima Kompresörü Arızası

Klima Kompresörü Arızası

Rehbere git

Motor Neden Yağ Yakar?

Rehbere git
Motor Neden Yağ Yakar?