Motor Yağ Değişimi

Motor Yağ Değişimi

Düzenli aralıklarla aracın yağının değiştirilmesi, motorun temiz ve verimli bir şekilde çalışması sağlar. Hava ve yakıt bölümü motor içine tortu, kir ve metal çapaklar bırakır.

Yağ filtresi ise bu maddelerin temizlenmesi sağlar. Ancak zaman içerisinde yağın kirlenmesi arındırılmanın zorlaşmasına neden olur. Özelliğini ve yoğunluğu yitiren yağ, metal yüzeyler üzerinde kılcal çizik, aşınma ve ısınma gibi sorunlara yol açar. Dolayısıyla yağ değişimi ve filtre bakım işlemleri motorun ömrünü ve performansını doğrudan etkilemektedir. 

Motor yağ değişimi yapmak için araçtaki kilometrenin dolmasını beklemek doğru değildir. Yakıt türüne bağlı olarak yağ değişim aralığı değişim gösterse de araç sahipleri, aracı kullanım şekli ve sıklığına bağlı olarak düzenli aralıklarla kontrol ederek herhangi bir sorun oluşmadan servis üzerin değişimini sağlamalıdır. Araç sahibi motorun performansı için motor yağı değişim işlemini ertelemeden takip etmelidir. Osmangazi motor yağ değişimi ve diğer bakım onarım işlemlerinizde Bosch car service garantisi ile hizmetinizdeyiz.

Motor Yağın Değişmesi Gerektiğini Nasıl Anlarız?

Aracın gösterge bölümünde motor yağı uyarı lambası arıza durumlarında yanıp sönmektedir. Uyarı veren lamba motor yağının değişim gerektiğini göstermektedir. Çünkü motor yağı lambası bir problem durumlarında yanmaktadır. Bu uyarının mutlaka dikkate alınması ve servise gösterilmesi gerekir. 

Eskiyen veya kalitesi bozulan bir motor yağı kullanılmaya devam edilirse motora büyük anlamda zarar verebilmektedir.

Motor yağı hangi seviyede olmalı;araçtaki yağ seviyesi ideal en üst çizgide ya da çizgiye yakın bir konumda olmalıdır. Fakat alt çizginin üstündeki seviye de olan yağ da hiç bir sorun yaratmayacaktır. Yağ seviyesi, minimum çizgisine yakın veya seviyenin altındaysa araca kesinlikle yağ eklenmesi gerekir. Yağ ayarı yarı seviyede ise motor yağını eklemek inisiyatife kalmıştır. 
Araçtaki yağ çok alt seviyelerde ise mutlaka yağ takviyesi yapılmalıdır. Yağ değişim veya takviye işlemleri için mutlaka bir servise başvurulmalıdır. 

Motor yağ değişim fiyatları;motor yağın değişim ücreti değişiklik göstermektedir. Marka ve modele göre fiyatlar belirlendiği gibi litre hesabına göre de fiyatlar belirlenmektedir. Yağın partiküllü veya partikülsüz olması da fiyatlar için belirleyici rol oynamaktadır. 

Araca takviye edilecek yağın cinsi ve fiyatları için yetkili bir araç servisinden yardım alınmalıdır. 
Yağ filtresi değişimi Otoklinik doğru seçim.

İlgili Konular

Araç kısa far ayarı nasıl yapılır?

Araç kısa far ayarı nasıl yapılır?

Sürücülerin çoğu araçların kullanım süresi boyunca far ayarı nasıl yapılır? Sorusuyla karşılaşmaktadır. Far, araçların ve karşıdan gelenin görülebilmesi için çalışan ve araç güvenliğini oluşturan temel bölümlerden biridir. Far sisteminin bozulması veya ayarlarının oynaması durumda yetkili bir araç servisinden konu ile ilgili yardım alınmalıdır. Far Ayarının Bozuk Olduğu Nasıl Anlaşılır? Far ayarının bozuk olup olmadığı yapılan far testi ile belli olmaktadır. Yıl içerisinde araçlara yapılan periyodik bakımlar sırasında far temizliği, ampul değişimi gibi işlemler sırasında...

Rehbere git

Triger kayışı bittiğini nasıl anlarız?

Triger kayışı nedir; diğer bir adı zamanlama kayışı olarak bilinen triger kayışı, motorun çalışmasını sağlayan en önemli parçalardan biridir. Triger kayışı, sadece motorun performansı değil güvenliği açısından da kritik bir noktadadır. ? Triger kayışı aracın önemli bölümlerinden biri ile eş güdümlü çalıştığı için bakımı oldukça önemlidir. Triger kayışı, krank milinden topladığı hareketi, egzantrik miline ileterek subapların kolay bir şekilde açılıp kapanmasını sağlamaktadır. Aracın kalbi motor gibi düşünüldüğünde triger kayışı damarları oluşturmaktadır. Motorun çalışması...

Rehbere git
Triger kayışı bittiğini nasıl anlarız?
Trafik kazası sonrası neler yapılmalı?

Trafik kazası sonrası neler yapılmalı?

Trafiğin yoğun olması veya kurallara uymayan sürücülerin varlığı trafikte hatalı durumların oluşmasına sebep olmaktadır. Maddi hasarlı kazalardan sonra bir takım prosedürleri uygulamak oldukça önemlidir. Kaza sonrasında kaza tespit tutanağı düzenlemek ilk aşama olsa da polisi beklemek gerekebilmektedir. Örneğin, sürücünün ehliyetinin olmaması, sürücünün 18 yaş altı olması veya alkollü olması gibi durumlar kaza tespit tutanağı ile çözülebilecek durumlar değildir. Bazı durumlarda polisin işlemlere dahil olması gerekir.

Rehbere git

Silecek neden iyi silmez?

Sileceklerin iyi silmemesi; 1. Silecek tam basmıyor 2. Silecek tam silmiyor 3. Silecek lastiğinde sertleşme Silecek lastiğinde sertleşme; sertleşme sorununa çözüm olarak yapılması gereken ilk şey ılık suyla silecek lastiğinin silinmesidir. Bunu yaparken bezde siyahlıklar görülecektir. Silecek lastiğinin camla temas ettiği noktada grafit yapısı olduğundan kaynaklı beze siyah lekeler bulaşmaktadır. Bunu bilmeyen çoğu araç sahibi, her aracı yıkadığında, silecekleri kafasına göre silerek ömrünü kısaltmaktadır. Sertleşen lastiği yumuşatmak için bebek kremi kullanılmaktadır. ...

Rehbere git
Silecek neden iyi silmez?